понеделник, 13 август 2012 г.

Обзавеждане за баня


Обзавеждане за баня – въпрос на избор!

Обзавеждане за баня
Обзавеждане за баня
През последните години изборът на обзавеждане за баня  се появи толкова голямо разнообразие, че чак дори ни затруднява в правилният избор.  До преди десетилетия –две когато кажем „обзавеждане“ и „баня“  те не можаха да стоят заедно, защото обзавеждане в банята беше ограничено до така степен, че дори звучеше смешно. Но нещата се променят бързо материалите за направата на мебелите също и прилагането има освен от естетическа гледна точка , стана толкова прагматична, че не можем да си представим баня без обзавеждане.
Когато говорим за обзавеждане за баня, няма изобщо предвид смесителите или  кошчето или огледалото, защото до скоро това беше определението за обзавеждане за баня.



Можем чисто условно да разделим мебелите за баня на два подвида според материала от който са направени а именно от дърво или PVC.
Като тези изработени от  дърво може да се разделят на изработени от ПДЧ, МДФ или ХДФ
Много интересен е факта и неизвестен на повечето хора е , че мебелите от  PVC  с изключително запазена марка за България , много рядко можете да срещнете например в Щатите , Франция, Германия мебели от такъв материал.
Много са причините защо PVC-то е по силно застъпено в нашите земи от колкото на запад, но най-голямата причина е в цената. PVC- то е стравнително по-евтин материал от дървото и съответно мебелите за баня направени от PVC  са по евтини от дървените такива. Разбира се освен по икономични причини  мебелите за баня от PVC са предпочитани за помещения и сгради с по-лоша вентилация от нормалното или във влажни и мокри помещения, каквито определено са нашите мили панелки.  Това е предпоставка много хора да се спират точно на PVC мебелите за баня , от колкото на дървените.
Също като фактор играещ за избора на
PVC e по лесната му подръжка!  Мебелите от PVC  са много лесни за почистване.  Всъщност с тази статия не искаме да кажем че  едно е по –добро от  другото , а просто да погледнете и помислите внимателно преди да се спрете на едно или друго!

Няма коментари:

Публикуване на коментар